FORUM DESPRE COPII

Saturday
Nov 01st
Text size
  • Creste text copii
  • text normal copii
  • Scade text copii

Hernia ombilicala la copii

Email Imprimare PDF

Hernia ombilicala

Hernia ombilicala se prezinta sub forma unor portiuni de tesut sau anse intestinale care sunt impinse printr-un orificiu format in zona periombilicala cauzand o umflatura. Aceasta se poate observa odata cu vindecarea ombilicului bebelusului.


Umflatura poate avea un diametru de 1-5 cm, numai cand muschii abdominali ai micutului se tensioneaza, cum se intampla atunci cand tuseste, rade sau plange. In acele momente hernia se exteriorizeaza si devine vizibila.

Frecventa herniei ombilicale
Unul din trei copii se nasc cu hernie ombilicala. Este mai comuna la copiii nascuti prematur si afecteaza mai des fetitele decat baietii. In 10% din cazuri hernia este ereditara.  

Cum dispare hernia
Chiar daca par incomfortabile pentru micut, de obicei, herniile nu produc nici un fel de durere. Cateodata pot fi impinse usor inapoi in cavitatea abdominala fara a produce decat un usor disconfort copilului. Acest tip de hernie poarta numele de “reductibila” si de obicei se rezolva de la sine cu varsta. Acest process poate dura pana la 5 ani si nu trebuie sa apara motive suplimentare de ingrijorare.

Daca insa umflatura nu dispare atunci cand copilul sta relaxat si este dureroasa la palpare, atunci hernia se numeste “incapsulata” si trebuie apelat de urgenta la medic.


 
Cauta alte informatii in site

 


Informatii Populare

 

Baia bebelusului nou-nascut

Prima baie a bebelusului tau incepe aiciPrega  Sampon fara lacrimi: samponarea este suficienta daca este efectuata o d...

Ia sa vedem cati suntem on!

Avem 6 vizitatori online

Sondaj de Opinie

La ce varsta considerati ca este bine sa mearga copilul la scoala?